Yağlama greslerinin korozyon direncine yönelik ASTM testlerinin amacının anlaşılması

ASTM standart testleri, greslerin zorlu çalışma koşulları altında korozyona karşı koruma konusunda en iyi özelliklerini göstermelerini sağlamak için tanınmış endüstri kriterleridir. Bu testler pas ve korozyon önleyici olarak doğru greslerin kullanılmasını sağlamaya yardımcı olur.

ASTM standart testleri, greslerin zorlu çalışma koşulları altında korozyona karşı koruma konusunda en iyi özelliklerini göstermelerini sağlamak için tanınmış endüstri kriterleridir. Bu testler pas ve korozyon önleyici olarak doğru greslerin kullanılmasını sağlamaya yardımcı olur.

Korozyon Koruyucular

.

Günümüzde piyasada pek çok gres çeşidi bulunmaktadır. Her biri, yüksek sıcaklık, hız ve yükler gibi zorlu çalışma koşullarında makine bileşenlerinin ve yataklarının en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için çeşitli yağlama özelliklerine sahiptir. Ayrıca bu greslerin makine bileşenlerini suya, aşındırıcı kimyasallara, dumana, yüksek neme vb. maruz kalma gibi çevresel faktörlerden kaynaklanan korozyona karşı koruması da beklenir.

Molygraph'ta, farklı kimya seviyelerine sahip greslerin gerçek dünyada kullanım için test edilebilmesini sağlamak amacıyla ASTM standartlarını temel alan kendi sıkı test yöntemlerimizi geliştirdik. Bunlar:

Bir EMCOR Pas testi olan ASTM D 6138

Korozyon Önleme Testi olan ASTM D 1743

Bakır Korozyon Testi olan ASTM D 4048

Bu testleri kısaca analiz edelim:

1. ASTM D 6138

Temizlenen ve yağlanan yeni rulmanlar, hiçbir yük uygulanmadan kısmen suya batırılır. 1 hafta boyunca çalışma ve durma sırası ile 83 ± 5 rpm hıza ayarlanmıştır. Bir hafta sonra rulmanlar temizlenir, incelenir ve yaşanan korozyon derecesine göre derecelendirilir.

2. ASTM D 1743

Temizlenen ve yağlanan yeni rulmanlar, yağlayıcının serviste bulunabilecek bir desen şeklinde yayılması için 60 ± 3 saniye boyunca itme yükü altında çalışacak şekilde yapılır. Su, yataklardan geçirilir ve daha sonra 52 ± 1°C'de %100 bağıl nemde 48 ± 0,5 saat süreyle depolanır. Bu işlemden sonra rulmanlar korozyon belirtileri açısından incelenir.

3.ASTM D4048

Bir gres örneğinin içine bir bakır şerit yerleştirilir ve sıvı banyoda veya fırında 100 ± 1 °C'de 24 saat ± 5 dakika ısıtılır. Bu işlemden sonra şerit yıkanır ve bakır şerit korozyonuna ilişkin standart tabloyla karşılaştırılır.

Bu testlerin ardındaki amaç, en zorlu ortamlarda en iyi korozyon korumasını sunan yüksek performanslı gresleri formüle ettiğimizden emin olmaktır.

Molygraph geniş bir ürün yelpazesi sunar

Yüksek Performanslı Özel Endüstriyel Yağlar

Makineleriniz ve bileşenleriniz için daha uzun çalışma ömrü, daha düşük bakım ihtiyaçları ve daha yüksek üretkenlik ile en iyi değeri sunan. Bizi arayarak bizimle iletişime geçin.

+91 81044009925

veya adresine bir e-posta göndererek

sales@molygraph.com

. Ayrıca endüstrinizin ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayabilecek pas önleyici yağlar ve diğer özel yağlayıcı ürünlerimizden oluşan yelpazemizi de keşfedebilirsiniz.