Çelik Endüstrisi için Süper Yağlama yetenekleri

Yağlama, herhangi bir hareketli makine ve onun parçaları için gerekli olan çok önemli bir unsurdur. Yağlayıcılar olmadan, herhangi bir dönen ekipmanın kullanım ömrü ve verimli çalışması büyük ölçüde azalır. Erken rulman arızaları, artan enerji kullanımı ve makinenin aksama süresi nedeniyle üretkenlik gecikir. Bu, yeni ve geliştirilmiş yağlama çözümlerini gerektiren daha fazla üretim kaybına yol açar.

Yağlama, herhangi bir hareketli makine ve onun parçaları için gerekli olan çok önemli bir unsurdur. Yağlayıcılar olmadan, herhangi bir dönen ekipmanın kullanım ömrü ve verimli çalışması büyük ölçüde azalır. Erken rulman arızaları, artan enerji kullanımı ve makinenin aksama süresi nedeniyle üretkenlik gecikir. Bu, yeni ve geliştirilmiş yağlama çözümlerini gerektiren daha fazla üretim kaybına yol açar.

Yağlayıcılar makinelerde kullanıldığında ana işlevleri şunlardır:

  • Kirlenmiş parçacıkları filtrelere taşıyın ve temizliği koruyun
  • Sürtünmeyi azaltmak için metal yüzeyler arasında bir film oluşturun
  • Metal parçaları korozyondan koruyun
  • Isıyı dağıtarak yüzeyleri soğutun

Çelik imalat endüstrisi, yüksek sıcaklıklara, aşırı yüklere, aşındırıcı ve nemli ortamlara maruz kalan süreçleri içerir. Bu faktörler, yağlayıcıların makinelerde çalışma şeklini etkileyerek süper yağlama yeteneklerine yönelik talebin artmasına neden olur.

Molygraph'ın özel yağlayıcıları bu nedenle müşterilere çeşitli faydalar sunmak üzere geliştirilmiştir. Çeşitli ve eksiksiz yağlayıcı çözüm yelpazemiz, kritik çelik üretim süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olur. Kaliteli yağlama sayesinde verimlilik arttıkça bakım maliyeti de azalır. Ürünlerimiz çevre dostu olduğundan operatörler için güvenli ve koruyucu bir seçimdir.

Molygraph'ın özelleştirilmiş özel yağlayıcı yelpazesi

Çelik endüstrisi için üç çok yönlü yağlama uygulaması geliştirdik:

Entegre Çelik Fabrikası

Çelik Peletleme Tesisi

Sünger Demir Tesisi

1. Entegre Çelik Fabrikası

Yağlama ürünlerimiz entegre çelik fabrikalarındaki geniş bir alanı kapsamaktadır. Aşırı çevre koşullarından bağımsız olarak üretkenliği artırarak maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Demir üretiminden bitmiş ürünlere kadar yağlama çözümleri, tüm gereksinimleri karşılayacak şekilde geliştirilmektedir.

Entegre Çelik Fabrikaları

Aşağıda gösterilen uygulama bileşenleri ürünlerimizin kullanılabileceği alanlara dayanmaktadır.

  • Hammadde Hazırlıkları: Depolamak
  • Hammadde İşleme: Kok Fırını Tesisi, Kireç Fabrikası, Sinter Fabrikası
  • Pik Demir Üretimi: Yüksek fırın
  • Teker: Sürekli Teker
  • Sıcak Haddehane: Çalışma/Yedek Rulmanlar, Şok Pencere Astarı, Haddehane Tahrik Mili Dişli Kaplinleri ve Yeniden Isıtma Fırını Tablası Rulmanları
  • Soğuk Haddehane: İş/Yedek Rulmanlar, Rulo Şok Astarı, Haddehane Tahrik Mili, Dişli Kaplinleri, Asitleme Hattı, Sıkma Rulmanları, Su Durulama Tankı Rulmanları, Sıkma Rulmanları, Arb Blower Fan Rulmanları
  • Çubuk ve Çubuk Değirmeni: Tav Fırını Çekme/Rulo Tablası Rulmanı, İş/Yedek Rulman Yatağı, Rulo Şok Astarı ve Haddehane Tahrik Mili Dişli Kaplinleri
2. Çelik Peletleme Tesisi

Demirin peletlenmesi işlemi, ince demir cevheri tanelerinin eşit boyutlu demir peletlerine dönüştürülmesini içerir. Bu peletler daha sonra doğrudan yüksek fırına yüklenir. Yağlama ürün yelpazemiz, endüstrideki zorlu ve zahmetli süreçleri karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Çelik Peletleme Tesisi

Aşağıdaki süreçlerde yer alan uygulama bileşenleri şunlardır:

  • Öğütme Değirmeni: Bilyalı Değirmen Çevre Dişlisi, Bilyalı Değirmen Çevre Dişlisi Pinyon Rulmanı
  • Karışım Makinası: Karışım Makinası Rulmanı, Karışım Makinası Dişlisi
  • Top Diski: Bilya Diski Çevre Dişlisi, Bilya Diski Rulmanı
  • Seyahat Rehberi: TG Plummer Blok Rulman
  • Fırın: Fırın Çevre Dişlisi – Püskürtme Sistemi, Destek Makaralı Rulman/Fırın, Eksenel Rulman/Kepçe, Elevatör Rulmanı, Rayın Kayma Yüzeyi
3. Sünger Demir Fabrikası

Sünger demir, demir cevherinin doğrudan indirgenmesinden üretilir ve ayrıca işlenerek ferforje haline getirilebilir. Özel çelik üreticileri için hammadde olarak faydalıdır. Bu prosesteki yağlayıcıların termal ve mekanik olarak stabil olması gerekmektedir. Ayrıca su ile yıkanmaya karşı da dayanıklı olmalıdır.

Yağlayıcı yelpazemiz, Fırın ve Soğutucu Kayma Contası, Fırın ve Soğutucu Çevre Dişlisi, Destek Makaralı Rulman, Vibratör Elek Yatağı, Id/Fd Fan Yatağı ve çok daha fazlasını içeren tüm uygulama yelpazesini kapsar. Hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz

Sünger Demir Tesisi

Web sitemizde.

Çelik üretim süreçlerinizi bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısınız? bizde bir

Saha Mühendislik Hizmetleri Ekibi

Sizi desteklemeye, yönlendirmeye ve uçtan uca yağlama eğitimi vermeye hazırız. Molygraph ile çelik yağlamada en iyi fırsatları alın.